Mrkvový koláč



Možno pre niekoho netradičné použiť mrkvu do koláča u nás bežná vec. Mrkva patrí medzi zeleninu, ktorú je vhodná aj do dezertov a pečenia,obsahuje vitamíny A, B, C, D a E. Je zdrojom magnézia, vápnika aj železa. Okrem toho obsahuje aj vlákninu a je plná antioxidantov. Má málo cukrov a minimum tukov. Koláč z mrkvy je veľmi chutný a zdravý.


Potrebujeme:
  • 5 až 6 ks mrkvy
  • 2 šálky hladkej múky (ja som použila Bio múku Alnavit)
  • 3/4 šálky až 1 šálka kryštálového cukru záleží na každého chuti ako má rád sladké
  • 1/2 šálky oleja
  • 4 ks vajcia
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 1 škoricový cukor
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • nasekané orechy

Postup:
Najprv si do jednej misky nastrúhame očistenú mrkvu a pridáme k nej vajíčka a olej. Vypracujeme tekutú hmotu. V druhej miske si zmiešame ostatné suché ingrediencie ako cukor, múka, prášok do pečiva. škoricový cukor, perníkové korenie.


Následne misku z tekutou hmotou prilejeme k suchým ingredienciám a premiešame. Pridáme ešte nasekané orechy.


Keď máme cesto dobre premiešané vylejeme ho do vymastenej a pomúčenej formy/plechu. Pečieme cca 30 min na 180 °C. Každá rúra pečie inak tak to treba sledovať.


Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame a môžme sa pustiť do ochutnávania.





Prajem Vám dobrú chuť. :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Výlet do Zakopaného

Ahojte cestovateľské duše! Dnes som si pripravila článok z nášho výletu do poľského mestečka Zakopané. Poľsko sa mnohým našincom spája l...