Avokádová nátierka


Máte kúpenú malú zelenú guličku Avokádo a neviete čo s ním ? Čo tak si na raňajky urobiť avokádovú nátierku? Je to veľmi rýchle a jednoduché. Avokádo je zdravé ovocie plné dobrého tuku a netreba sa ho báť. Avokádo je cenné pre svoju vysokú nutričnú hodnotu a vďaka svojej výbornej chuti a konzistencii sa hodí takmer ku každému jedlu. Obsahuje nenasýtené mastné kyseliny, je bohatým zdrojom bielkovín, vlákniny, zdravých tukov, kyseliny listovej, draslíka a vitamínov B, C a K . 


Avokádová nátierka

Potrebujeme:
  • avokádo
  • 1 až 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti) alebo sušený cesnak
  • chilli
  • maslo
  • soľ
  • čierne korenie
  • citrónová šťava

Postup:
Avokádo rozkrojíme napoly, zbavíme ho kôstky, dužinu vydlabeme a roztlačíme vidličkou. Zjemníme maslom, pridáme roztlačené strúčiky cesnaku alebo sušený cesnak, soľ, mleté čierne korenie. Kto má rád štipľavé môže pridať trochu chilli. A dôležité je nátierku trošku pokvapkať citrónovou šťavou, aby avokádo nezhnedlo. Všetko poriadne premiešame a podávame.





Prajem Vám dobrú chuť. :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Výlet do Zakopaného

Ahojte cestovateľské duše! Dnes som si pripravila článok z nášho výletu do poľského mestečka Zakopané. Poľsko sa mnohým našincom spája l...