Čajom proti stresu


Cítite sa aj vy často unavení, bez energie alebo nemôžete pokojne zaspať? Čo takto bojovať proti týmto problémom bylinkami. Spoločnosť Popradské https://www.popradske.sk/ si pre nás pripravila nový z radu Wellness čajov- Antistres. Som veľmi rada, že som mala možnosť vyskúšať tento čajík medzi prvými, nakoľko mám rada bylinkové čaje, zaujímam sa o bylinky a ich liečivé účinky. A tak vám prinášam informácie a moju skúsenosť s novým bylinkovým čajíkom Antistres.


Nový čaj Antistres obsahuje 18 pyramídových vrecúšok. V zložení čaju sa nachádzajú 4 bylinky a to múčenka pleťová (25 %), medovka lekárska (25 %), levanduľa lekárska (25 %), mäta pieporná (25 %). Príprava čajíku je veľmi jednoduchá. Jedno vrecúško zalejete vriacou vodou a necháte lúhovať 8-10 minút. Kto má rád sladké môže si čajík podľa chuti osladiť.V tomto čaji je kombinácia ako som už vyššie spomenula 4 chutných bylín, ktoré nám príroda ponúka a viac o liečivých účinkoch jednotlivých zložiek si môžete prečítať v nasledujúcich riadkoch.


Liečivé účinky byliniek:
múčenka pleťová- Čaj z múčenky sa použí­va hlavne na navodenie po­kojného spánku. Už dávno sa vie, že mučenka pôsobí hypnoticky a navyše zmier­ňuje aj nervozitu, úzkosť a kŕče. Účinné látky mučenky pod­porujú tiež liečbu srdcových a obehových ťažkostí a mier­ne zvýšeného krvného tla­ku.

medovka lekárska- Čaj z medovky je ukľudňujúci, uvoľnuje a upokojuje celý organizmus. Ľahko a rýchlo sa po medovke zaspáva, potláča žalúdočnú neurózu, posilňuje srdce a odbúrava tiež nepotrebnú nervozitu. Ukázalo sa tiež, že medovka má schopnosť zlepšovať pamäť a čistí aj kožu. Použitie medovky je vhodné tiež pri chrípke či prechladnutí a pomáha aj v boji proti migréne.

levanduľa lekárska- Modrofialový kvet levandule má skutočne široké využitie. Levanduľa má upokojujúce účinky na nervový systém, zlepšuje psychickú odolnosť má protizápalové, dezinfekčné a antibakteriálne účinky. Čaj z levandule sa odporúča piť pred spaním alebo aj počas dňa pri psychickom vypätí, únave, migréne, nespavosti a nervozite. Upokojuje jeho chuť aj vôňa.

mäta pieporná- Mäta je jednou z najstarších liečivých vytrvalých byliniek, ktorá bola známa už za čias Egypťanov. Mäta má mnoho liečivých účinkov, medzi nimi napríklad dokáže posilňovať nervovú sústavu, pomáha od bolestí hlavy, pôsobí proti nespavosti, utišuje bolesti žlčníka, pomáha pri žalúdočných ťažkostiach a pôsobí aj protizápalovo.


Mne osobne tento nový wellness čajík Antistres veľmi chutil. Obsahuje všetky moje obľúbené bylinky. Má príjemnú vôňu, najviac v ňom cítim mätu piepornú. Osobne som si myslela, že levanduľa bude v tomto čajíku dominantná, ale práve naopak, skoro vôbec ju necítim. Čo sa účinku čaju týka tak po konzumácii čaju som sa cítila upokojená, uvoľnená a chcelo sa mi po čajíku spať. Kto máte problémy so stresom a spánkom určite vyskúšajte tento čaj. Jednotlivé bylinky Vás svojimi liečivými účinkami dobre naladia, upokoja vaše telo a myseľ a pripravia na pokojný spánok.


Čajík si môžete zakúpiť aj online viac na:



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Výlet do Zakopaného

Ahojte cestovateľské duše! Dnes som si pripravila článok z nášho výletu do poľského mestečka Zakopané. Poľsko sa mnohým našincom spája l...