Koreňová zelenina na masle s červenou šošovicou a varenými zemiakmi


Ak potrebujete rýchlo a zdravo navariť tento recept je pre Vás tým pravým. Pre tých, ktorí sa ešte nestihli zoznámiť s červenou šošovicou,tak by som jej rada venovala pár riadkov. Červená šošovica je tou pravou prísadou, vďaka tomu, že je zbavená hnedočervenej šupky, je jej príprava veľmi rýchla, a taktiež vedie k zlepšenej stráviteľnosti a k zníženiu nadúvania. Práve preto je veľmi vhodná aj pre deti, na prípravu kaše, pyré, polievok a pomazánok. Táto strukovina má vysoký obsah vitamínov skupiny B, lecitínu, fosforu, horčíku a vápniku, ktorý robí zo šošovice výborný prostriedok proti neurózam, depresiám stresom. Má aj vysoký obsah železa, medi a ďalších makro i mikroelementov, prispieva ku zlepšeniu krvotvorby. 


Koreňová zelenina na masle s červenou šošovicou a varenými zemiakmi

Potrebujeme:

  • zemiaky
  • petržlenová vňať
  • maslo
  • červená šošovica
  • koreňová zelenina (mrkva, petržlen, zeler)
  • sušený alebo čerstvý cesnak
  • koreniny podľa chuti alebo aj čerstvé bylinky
  • soľ
Postup:
Varené zemiaky:
Zemiaky si ošúpeme a pokrájame a dáme variť do osolenej vody. Varíme cca 15 až 20 minút, treba sledovať kým budú zemiaky mäkké. Keď sú zemiaky mäkké, vodu zlejeme a pridáme do nich kúsok masla a petržlenovú vňať.

Koreňová zelenina na masle:
Koreňovú zeleninu- mrkvu,petržlen a zeler si očistíme a nakrájame na malé kúsky a dáme povariť do osolenej vody. Varíme do mäkka, resp. záleží na každom akú tvrdosť zeleniny má rád. Po uvarení vodu scedíme a zeleninu prehrejeme na masle spolu s koreninami alebo čerstvými bylinkami a pridáme aj cesnak.

Červená šošovica:
Šošovicu červenú pred prípravou opláchneme v sitku a dáme ju do hrnca. Zalejeme ju vodou v pomere 1 diel šošovice na 2 diely vody. Privedieme ju k varu, ale akonáhle začne vrieť, znížime plameň, aby šošovica nebublala. Varíme ju približne 10 až 15 minút na miernom ohni a následne sceďíme. Soľ pridáme až na záver.

Všetko naservírujeme na tanier a môžeme ochutnávať.



Prajem Vám dobrú chuť. :)
 
Potrebné suroviny kúpite tu:



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Výlet do Zakopaného

Ahojte cestovateľské duše! Dnes som si pripravila článok z nášho výletu do poľského mestečka Zakopané. Poľsko sa mnohým našincom spája l...