Zemiakové placky s cesnakovým dipom


Jedno z najtradičnejších slovenských jedál - zemiakové placky. Jednoduchá a nenáročná pochúťka, ktorá však vždy poteší chuťové bunky. Tradičné zemiakové placky nikdy neomrzia. Konzumovať ich možno na stovky spôsobov. Príprava je rýchla a môžete ich konzumovať samotné, len s dipom alebo použiť napríklad ako prílohu k mäsu.

Potrebujeme:

Placky:
  • 6 stredne veľkých zemiakov
  • 1 vajce
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 až 3 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie,rasca a majoránka podľa chuti
  • 3 lyžice hrubej múky
Dip:
  • zakysaná smotana/ biely jogurt
  • cesnak
  • soľ

Postup:
Zemiaky a cibuľu ošúpeme a nastrúhame na strúhadle. Pridáme koreniny, vajce, pretlačený cesnak a premiešame. Ďalej pridáme múku a dobre premiešame. Rozpálime si panvicu s olejom a naberačkou naberieme zmes a v panvici vytvarujeme placky, ktoré opečieme z obidvoch strán. Dip pripravíme tak, že zmiešame zakysanú smotanu alebo biely jogurt s cesnakom a dochutíme soľou.



Prajem Vám dobrú chuť. :)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Výlet do Zakopaného

Ahojte cestovateľské duše! Dnes som si pripravila článok z nášho výletu do poľského mestečka Zakopané. Poľsko sa mnohým našincom spája l...