Zázvorový likér

Ani sme sa nenazdali a opäť je tu jeseň, obdobie dažďa, sychravého počasia, ktoré sa často spája aj s prechladnutím a chrípkou. Ak chcete proti týmto zdravotným ťažkostiam bojovať prírodne určite vyskúšajte zázvorový likér. V nasledujúcich riadkoch nájdete postup ako si rýchlo a jednoducho takýto likér vyrobíte aj doma a vďaka nemu Vás žiadna chrípka a nachladnutie neskolí.



Zázvorový likér

Potrebujeme:

0,5 l vodky 
1 citrón 
6 lyžíc medu
120 g zázvoru


Postup:
Do pripravenej nádoby nastrúhame alebo na plátky nakrájame zázvor. Postupne pridáme aj ostatné ingrediencie ako med a na plátky nakrájaný a ošúpaný citrón. Všetko to zalejeme vodkou, premiešame, uzavrieme a necháme lúhovať 3 dni. 


Každý deň premiešame a po 3 dňoch scedíme a prelejeme do pripravenej fľaše a môžme uskladniť v chladničke ale nemusíme.


Pripravený likér užívame každý večer pol deci a pri tomto dávkovaní vás bude celú zimu prechladnutie i chrípka obchádzať.


Na zdravie!!! 

1 komentár:

  1. Genesis v1.0 - YouTube
    I'd love to see the Genesis remake of Genesis and Sega Mega youtube to mp3 converter samsung Drive. That being said, it's all about the game. Genesis is a 16-bit video game console

    OdpovedaťOdstrániť

Výlet do Zakopaného

Ahojte cestovateľské duše! Dnes som si pripravila článok z nášho výletu do poľského mestečka Zakopané. Poľsko sa mnohým našincom spája l...