Možno pre niekoho netradičné použiť mrkvu do koláča u nás bežná vec. Mrkva patrí medzi zeleninu, ktorú je vhodná aj do dezertov a pečenia,obsahuje vitamíny A, B, C, D a E. Je zdrojom magnézia, vápnika aj železa. Okrem toho obsahuje aj vlákninu a je plná antioxidantov. Má málo cukrov a minimum tukov. Koláč z mrkvy je veľmi chutný a zdravý.
Potrebujeme:
- 5 až 6 ks mrkvy
- 2 šálky hladkej múky (ja som použila Bio múku Alnavit)
- 3/4 šálky až 1 šálka kryštálového cukru záleží na každého chuti ako má rád sladké
- 1/2 šálky oleja
- 4 ks vajcia
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 1 škoricový cukor
- 2 lyžičky perníkového korenia
- nasekané orechy
Postup:
Najprv si do jednej misky nastrúhame očistenú mrkvu a pridáme k nej vajíčka a olej. Vypracujeme tekutú hmotu. V druhej miske si zmiešame ostatné suché ingrediencie ako cukor, múka, prášok do pečiva. škoricový cukor, perníkové korenie.
Následne misku z tekutou hmotou prilejeme k suchým ingredienciám a premiešame. Pridáme ešte nasekané orechy.
Keď máme cesto dobre premiešané vylejeme ho do vymastenej a pomúčenej formy/plechu. Pečieme cca 30 min na 180 °C. Každá rúra pečie inak tak to treba sledovať.
Po upečení necháme vychladnúť, nakrájame a môžme sa pustiť do ochutnávania.
Prajem Vám dobrú chuť. :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára