Jedno z najtradičnejších slovenských jedál - zemiakové placky. Jednoduchá a nenáročná pochúťka, ktorá však vždy poteší chuťové bunky. Tradičné zemiakové placky nikdy neomrzia. Konzumovať ich možno na stovky spôsobov. Príprava je rýchla a môžete ich konzumovať samotné, len s dipom alebo použiť napríklad ako prílohu k mäsu.
Potrebujeme:
Placky:
- 6 stredne veľkých zemiakov
- 1 vajce
- 1 menšia cibuľa
- 2 až 3 strúčiky cesnaku
- soľ, korenie,rasca a majoránka podľa chuti
- 3 lyžice hrubej múky
Dip:
- zakysaná smotana/ biely jogurt
- cesnak
- soľ
Postup:
Zemiaky a cibuľu ošúpeme a nastrúhame na strúhadle. Pridáme koreniny, vajce, pretlačený cesnak a premiešame. Ďalej pridáme múku a dobre premiešame. Rozpálime si panvicu s olejom a naberačkou naberieme zmes a v panvici vytvarujeme placky, ktoré opečieme z obidvoch strán. Dip pripravíme tak, že zmiešame zakysanú smotanu alebo biely jogurt s cesnakom a dochutíme soľou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára